Lighthouse was designed by Canadian architecture studio LineBox, for a family of five, looking to relocate from a rural setting to a modern urban dream house. It is a 4,500 square foot urban infill house in Ottawa’s planned Lindenlea community, adjacent to the city’s “old money community of Rockcliffe Village.” As the kidney-shaped site is wedged between the parking lot of the community center to the southwest and a forested 40-foot escarpment to the north, it presented unique challenges and opportunities to coordinate views with desires for light.

Shaped by the unique site conditions and the lifestyle of a busy modern family, Lighthouse addresses the need for both privacy and connectivity. It balances freshness with warmth, contrasts natural with urban and celebrates a rare rural oasis within Ottawa’s city center.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUponShare on TumblrShare on RedditDigg thisShare on LinkedInEmail this to someone