A residential flat faces a unique upgrade of combining historical asceticism and contemporary minimalism as it majestically faces the Mediterranean Sea in Jaffa, Tel Aviv Israel. Designed by Pitsou Kedem Architects, restoration and a redesign was sought to bring back the original quality lost in this authentic stone building.

To bring this structure back to it’s roots, a detachment of post-additional materials was made and a special epoxy resin was spread onto the stone wall. The architects mixed old with new as they created new spaces that merged styles together intensifying them from the contrast and tension from different periods.

It’s history was expressed by the buildings textures and engineering preservation. A modern twist wrapped around the opening of the spaces, developed an urban loft space and confronted the internal flow as the project honored the structure’s original idealistic values with contemporary style.


Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUponShare on TumblrShare on RedditDigg thisShare on LinkedInEmail this to someone