Comfortably residing in the delicate rows of an apple tree orchard, the Mckenzie House by Atelier Workshop architects takes in a sense of privacy with its long access route to the property in Hawkes Bay, New Zealand. Panoramic views of the Tukituki River bank, the Te Mata peak and the distant Tararua ranges gracefully surround this site delightfully rendering an awe-inspiring environment around it.

This home was created to acknowledge the existing John Scott house nearby with its simple volumes pushed out from the center that connect to capture the best views and orientation. The building was meant to have an introverted effect from the ground floor by being part of the grid of the surrounding orchard.

The top floor includes the bedroom which allows the distinct pleasure of the distant views within the canopy of the apple trees. This home aims for low energy through solar passive design with its elegant pallet of material used to play with the smooth and textured contrast from within.

Via

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUponShare on TumblrShare on RedditDigg thisShare on LinkedInEmail this to someone
  • Andrew

    Just can’t get over the fence. Why?
    Gorgeous views spoilt by a heavy fence 2m from the house.