The contrasting nature of public and private spaces intertwine within the Static Quarry. Ikimono Architects developed this structure out of reinforced concrete that creates a community within a building of eight households. Concealment is portrayed in the realms of this solid structure as residents enjoy the concrete walls that surround them in their abodes of peace. A sanctuary of interaction is created within the courtyard that lies in its center. Each resident is pleasured with a blissful taste of the serene environment outside as every apartment includes a window that opens up to the courtyard. This invitation to the communal part of the Static Quarry is a connection that interlaces the private quarters of this home yet also accepts the sense of solitude residing in each apartment.

Via

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUponShare on TumblrShare on RedditDigg thisShare on LinkedInEmail this to someone