Natural air delightfully cools inhabitants of the “Shape of Breeze” home during the scorching months of summer in Isesaki City, Japan. Architects StudioGreenBlue created an architectural environment of temperate satisfaction for its dwellers. Box formed tunnels divide the yard to allow air to easily flow through the site. Roof eaves, walls and wing walls were adjusted to avoid direct sunlight while windows were placed to lean for a breeze to settle into the rooms. Air abundantly comforts residents from the leaning ceiling that increases the amount of air coming in. This arrangement also lets the sun’s warmth enter the home during the winter months with sunlight reaching the depths of the rooms from the light reflection of the white floors and ceiling.

Via

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUponShare on TumblrShare on RedditDigg thisShare on LinkedInEmail this to someone