The “Heatherland Poolhouse” by Satellite Architects brings an addition of splendid homely pleasures to a single family home in Devon, the United Kingdom. It’s folded facade and roofs tilt frames outward views into the woody atmosphere of the surrounding landscape while also transitioning from the living quarters of the original house. Steps lead into a downward sloping terrain of the recreational facilities that is the pool, sauna and gym. Bands of clerestory windows allow natural light to ease into the pool house which are formed from the angled and sloped walls shrouding the structure. Vertical larch wood panels act as a rain screen over its timber frame. Substantial elevation to the west of the home shield against strong winds and secures the climate inside. The thermal mass and manually controlled grilles aid in the flow of the natural ventilation from its capability to generate five air changes with a one degree temperature difference. Tall trees facing the windows shade the southern part of the home stopping effects of overheating.

Via

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUponShare on TumblrShare on RedditDigg thisShare on LinkedInEmail this to someone