A 17th century barn receives a modern face lift in it’s new studio and exhibition space called “Atelier S” in Weinstadt, Germany. Coast Office Architecture wanted to salvage the original aesthetic and identity of it’s former self by utilizing traditional connection methods and applications to strengthen the falling timber structure. The roof and timber trusses were replaced to restore it from further damage and ruin. An application of clay plaster was placed in the interior to create a natural indoor atmosphere while the old stone walls were re-purposed. The ground floor serves as an exhibition and workshop space. The barn’s history is kept alive from the exposed rustic walls and ceiling. Relaxation and privacy welcomes residents upstairs which can be accessed through a wooden staircase sculpture.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUponShare on TumblrShare on RedditDigg thisShare on LinkedInEmail this to someone