This Multi-level private dwelling for a family of three is located in Tokyo, Japan, placed on an elevated site; the designers at Upsetters Architects took advantage of the position by further lifting the core living space to maximize the view while creating a private but transparent entrance underneath. The alley like approach makes it visually open to the exterior but has a comfortable level of privacy, from the narrow driveway which is about 15 meters there’s a stair case that leads up to a class box adjacent to an outdoor garden. The hovering effect is taken even further with the materials used, a wood construction on top of a reinforced concrete base, this combination provides structural support as well as it gives the impression of a floating volume.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUponShare on TumblrShare on RedditDigg thisShare on LinkedInEmail this to someone

About The Author

Jessie

Jessie was born in China in 1989; she holds a Bachelor degree in Marketing and Global Management from Binghamton University and is currently a marketing major MBA student there. Her diverse background provided her with early exposure to different cultures which led her to take an interest in international business development. Even though she has serious intentions in becoming a globalized business woman in the future she also has many hobbies that people normally wouldn’t link together. She is a cosmetics/skincare enthusiast who started her own YouTube channel as a beauty guru in hopes of sharing her knowledge and experiences with the rest of the community. She is a dedicated foodie that spends countless hours researching the best places in town to eat and enjoy time with her friends. With possibilities of culinary school and makeup freelancing in her future, she is open-minded and hopes to live as optimistic as she can be.