The Hansha Reflection House steps out of the ordinary role of traditional Japanese housing to create something quite magnificent and unique through its fusion of timber and steel. To provide space for three cars, its public spaces were put on higher levels while the kitchen, living room, and dining room were placed on the second floor. Studio Sklim designed it in a way so that the outer form of the structure can reflect the inner. They placed an asymmetrical window ledge in the dining area to frame the beauty of the surrounding environment. The courtyard becomes an intimate private garden and forms part of the environmental funnel that dissolves hot air during the summer. The final gem of this space is the roof deck that extenuates the diversified beauty of the space while providing views of the Hanami (Sakura) and Hanabi (Fireworks) festivals.

via