Pit House, a unique residence located in Okayama Prefecture in Japan, is the kind of building that translates into a beautiful section drawing. Keisuke Maede, the lead in this project from UID Architects, has envisioned six different sectional levels in the house’s construction and also embraces the ground level as a sectional-worthy component by creating a panel of windows that extend from the pit-like depression to reveal inches of the ground’s section. The spaces of the house consist of a slab placed over this pit, creating a large atrium from the pit that is complemented by columns and cylindrical shells that help partition the interior spaces. The wooden construction and introduction of greenery in the space also helps facilitate interaction between the site and the house’s unconventional form.’

via