When faced with a project that asks for interaction with nature, and not just mere observation, Gus Wüstemann Architects took a path that depended on gradation as a form of transition from outside to inside. 2 Verandas Villa in Erlenbach Switzerland demonstrates this concept by connecting the primary poles of the home – pool house and main house – with a stone promenade and two complementary verandas. The long walkway traverses the periphery of the site, leaving room for a courtyard garden between the main volumes as a way to incorporate nature. The use of air, natural light, and earth as spatial components is balanced by the stark, minimalistic interiors of the house that favor natural materiality over decorative furniture.

via

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUponShare on TumblrShare on RedditDigg thisShare on LinkedInEmail this to someone