Casa E boasts a spatial experience that is well-lit and roomy, though all external factors serve as evidence pointing to the contrary. The narrow site along the streets of Okazaki, Japan was the primary, and ultimately surmountable, challenge for D.I.G Architects. The residence makes use of a strip window carved at the very top of the structure to capture the natural sunlight when possible, and also takes advantage of the ceiling height through the two-story space carved over the dining room. A set of floating stairs and a suspended metal handrail becomes a clever intervention leading to the bedrooms on the second floor without the need to build any additional walls or barriers in the house’s interior.

via

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUponShare on TumblrShare on RedditDigg thisShare on LinkedInEmail this to someone