Balfour Place converts circulation into a physical component in its program, and around this core the rest of the plan falls into place. As a collaboration between KHBT and Office for Subversive Architecture (OSA), the house features a ribbon of wood that gets folded at varying elevations to form a kitchen counter, stairs that bisect the main form of the house, and the outline of the bathroom’s tub. While the dark strip separate kitchen from living room, it also is the conduit between shared spaces and more private rooms including bed and bath. Though not blatantly subversive per se, this element contrasts the Mayfair residence’s interiors, reiterating its role as an organizer and partition for space.

via

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUponShare on TumblrShare on RedditDigg thisShare on LinkedInEmail this to someone