Boolean operations define Haus Hesse, and through these spatial additions and subtractions, novelty is granted to the ordinary. Designed by Wildrich Hien Architekten, the three-story residence for a lively family of six derives its basic form from the stately farmhouse, a tribute to its location near Lake Millstatt, Austria. The larch wood skin of the house is interrupted by square cutouts for windows and removed volumes, accentuated by the black façade at the sites of the surgeries. A similar effect is utilized in the house’s interiors, though this time the white walls, closets, and furnishings grow from the dark wooden floorboards. Inside the house, the stairs are stacked in the center, creating a core of negative space that unites the separate rooms and circulation.

Via – Photographs © Johannes Marburg

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUponShare on TumblrShare on RedditDigg thisShare on LinkedInEmail this to someone