© Héctor Santos-Díez

Designed by u+a Arquitectura, Principe’s Box House presents the concept of the box not through the external form of the residence, but rather as a characterization of its interiors. The original apartment was part of a building built in 1910 in Vigo, Spain. Room divisions micro-divided the space, and those walls were taken down to present a free “box” of motley components. While contemporary and minimalistic furniture populates the home, fragments of the past – in the form of wooden trusses and doorframes – remain. Among the new furnishings is a “box” of a different kind; an island-like structure that sits in the middle of the apartment, serving many roles as a divider, storage unit, and wash area.

© Héctor Santos-Díez

© Héctor Santos-Díez

© Héctor Santos-Díez

© Héctor Santos-Díez

via