© Bernardo Bader

The luxury of a green patch of grass can quickly disappear in the presence of windy weather, or external distractions. Wooden House with an Inner Courtyard, designed by Bernardo Bader, solves this problem by placing a rectangular courtyard entirely within the house’s plan. Cutouts in the volumetric form visible by elevation hint at the sectional surprise that is hidden at the middle of the site. While still an open air space, the courtyard is transformed from public to private space. The natural beauty of the residence’s surroundings at Sulz, Austria is accentuated by the wooden façade of the house as well as the matching walkway that wraps around the inner courtyard. Rooms adjacent to this central hub have floor-to-ceiling glazing that offers full enjoyment of the outdoors when indoors, and vice versa.

© Bernardo Bader

© Bernardo Bader

© Bernardo Bader

© Bernardo Bader

via

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUponShare on TumblrShare on RedditDigg thisShare on LinkedInEmail this to someone
  • Brigitte

    No photos of the courtyard? I wonder what it looks like…