As demonstrated in Living by the Market, physical proximity begets emotional closeness and understanding. The house’s location near St. Caterina market in Barcelona, Spain displays the influences of the shopping hub’s busyness and engagement of all senses. Designed by Egue y Seta, the interior rooms flow into one another in a compact plan with no explicit hallways. Each of the spaces showcases a variety of textures, lighting conditions, and opacities. The black-and-white tiling across the kitchen floor grounds the room whereas the black mullions adjacent to the bedroom and courtyard provide airiness, with an added sense of privacy. A range of environments is sampled through the encased greenhouse, the Aegean-inspired bathroom, and the trinkets that decorate the entire house.

via – Photographs courtesy of Egue y Seta