Designed by Jean-Maxime Labrecque, Inhabitable Sculpture represents an adult version of a fun-house of mirrors. The apartment in Montreal is primarily decorated and furnished by panels of aluminum, which throw back the gray reflection of the building’s concrete shell. What could have been comfortable sofas are traded for the hard, cold metal, and even closet doors and kitchen cabinets boast the sheen of the shiny surface. This all-or-nothing implementation forces the use of sliding panels, long hallways, and orthogonal construction – a self-imposed design constraint that Labrecque gladly challenges. Many may raise a skeptical eyebrow at whether this space is truly inhabitable. But if there is one decision that Labrecque has sensibly made, it is his choice to keep the bed mattress untouched by the project’s premise.

via – Photographs © Frederic Bouchard