Delin Boiler Room by Stack + Co.

View all 12 Photos

A palace of black and white, Delin Boiler Room displays much more majesty than its name would suggest. The industrial dirt has been swept off this gem of a space by Stack + Co. in the renovation project for a graphic design office and private residence, originally the boiler room of a jewelry manufacturing company in Pawtucket, Rhode Island. The black accents on the window mullions, the stair’s railings and underbelly, and kitchen furnishings provide a regal contrast to the icy white walls and frosty glass panels that guard another set of stairs. Opposing a pure dichotomy of saturation are metal fixtures from the building’s history and dark wooden panels that add an element of warmth. Holistically, the space evokes the sophistication of a chessboard, with each piece carefully positioned with purpose and imbued with solemnity and class.

via – Photographs © Aaron Usher III

Kimberly

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Take me there

  • San Cristobal Hotel In Mexico

    A dream getaway for those who love peace, quiet and seeing breathtaking views every day,…

  • Borgo Canonica Hotel

    Located in the Itria Valley in Puglia, this large complex provides guests the opportunity to…

  • Pumphouse Point In Tasmania

    If you love nature and traveling – you’re here, so that’s probably a “yes” –…

More for you

  • IN 1

    When architect Jean Verville set out to explore an experimental sensibility to domestic design and…

  • Farmhouse Burkeldijk

    This beautiful property located in West Flanders, Belgium has an impressively rich history. Built in…

  • TRN Apartment

    Walking through this modern apartment in Trnava, Slovakia, one might find it hard to believe…

  • House T by Ulrike Tinnacher

    Admired from a distance while standing in the valley below, House T looks like a…

  • Rescue & Revival

    A former St. John’s Ambulance Station East Sussex, England has been given a complete, head-to-toe…

Close Cart

Simple Share Buttons