For the family that inhabits House in Yoro, the presence of its members became the focal point of design. Located in Gifu, Japan, the home embraces an open plan, while cleverly incorporating more private bedroom spaces through a loft that sits adjacent to the living and dining space. While the children can seek their own room atop the loft, the parents find quiet rest underneath the guise of the platform, which resembles something like the raised stage used in Japanese tea ceremonies. The stairs leading to the loft are dead-center, and serve as a semi-divide between kitchen and lounge areas. In order to strike a balance between a modest public appearance and the young spirit of the home, Airhouse Design Office stays with natural woods and white washes in the open space and splashes the hidden bathroom and master bedroom with chartreuse and plum.

via – photographs © Toshiyuki Yano