A complete Brooklyn renovation by Spacecutter transformed this 1800s tenement into a beautiful retreat. It was a complete gut, the overwhelming project was taken on by the owners who are also the architects. The plan was to demolish all interior walls of the third floor, to add a fourth floor with roof patio space, and to tack on the rear of the building a brand new addition. They implemented NYC first ever housed ventilated COR-TEN rain screen envelope.  Decor on the interior matches the glittering surfaces. An amazing custom wood table stretches across the dining space in all its splendor. Every last detail of the finished product is something extraordinary.  Certainly a dream into motion.


Photographs © Michael Vahrenwald

Allison

Allison Parker is a proud stay at home mom maintaining a full schedule kissing boo boos and passing out hugs just because. Her days many times are spent between the garden and the kitchen. From a journey of learning whole food eating habits, she's taken on the challenges of baking bread, muffins and cakes from scratch and filling the cellar shelves with scores of her own canned goods each year. Writing is one of those things she does because its part of who she is. That and it's a nice break from the never ending work that comes with raising a family.