The Glebe Residence, a Victorian home in Ottawa, Canada, was recently renovated by Batay-Csorba Architects. The changes to the house modernized its appearance and increased its environmental value. On the outside, the house contrasts white brick with black metal panels, a stark effect which accentuates the angular differences between the straight original structure and the diagonal contemporary additions. The property retains a trace of its ecological history by keeping the old sugar maple in the backyard. The tree can be now seen from the many new windows in the house and from the respective desk and private rooftop garden. Additionally, the house now has many skylights, which flood the rooms with light and increase the overall energy efficiency of the home.

Photographs © Doublespace Photography