Norwegian Home Extension

View all 8 Photos

For their first commercial venture, TYIN Tegnestue Architects created a contemporary addition to a 1950s home in Trondheim, Norway. The new space includes a ground floor living room, a basement bathroom, and a mezzanine where the family’s children can play. On the inside, the extension is lined in Norwegian birch plywood and dotted with exposed bolts. From the outside, it is clad in naturally finished pine except for the angular orange doorway. The bold design can be seen jutting forward into the yard and has inspired a mix of praise and eye rolling from the neighbors.

 

Holly

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Take me there

  • Borgo Canonica Hotel

    Located in the Itria Valley in Puglia, this large complex provides guests the opportunity to…

  • Pumphouse Point In Tasmania

    If you love nature and traveling – you’re here, so that’s probably a “yes” –…

More for you

  • Sirdalen House

    Located close to the Ålsheia ski resort, Sirdalen House is surrounded by a gorgeous mountainous…

  • A Pencil to Last a Lifetime

    Innovative, beautifully designed and practical, Sostanza illustrates perfectly how good design can transform an ordinary…

  • A Modular Cabin in Norway

    A blend of rustic and contemporary, this cabin stands out from a distance thanks to…

  • Cabin Vindheim

    Buried deep in the alpine forest of Lillehammer, Norway, the Cabin Vindheim by Vardehaugen is…

  • Manshausen Island Resort

    The Manshausen Island Resort in northern Norway finds a balance between its context and architecture…

  • Micro-apartment in Berlin

    In the Moabit district of Berlin, this turn-of-the-century apartment was recently renovated by the studio…

Close Cart

Simple Share Buttons