siu-siu-lab-of-primitive-senses-0

The Siu Siu Lab of Primitive Senses is a greenhouse and private retreat created by DIVOOE ZEIN Architects in Taipei, Taiwan. The workshop provides multiple spaces to garden, relax, do solitary work, and gather. To balance natural and manmade space, the design is open and permeable at many points. The glass walls allow sunlight and darkness alike to affect one’s experience of the lab, and details such as the translucent shading nets pulled heighten the tension between light and dark spaces, seeable and unknown corners. Altogether, this arcane construction is meant to serve as a passageway between urban and rural spaces, gently easing one into spatial and spiritual change.

siu-siu-lab-of-primitive-senses-1

siu-siu-lab-of-primitive-senses-1a

siu-siu-lab-of-primitive-senses-1b

siu-siu-lab-of-primitive-senses-2

siu-siu-lab-of-primitive-senses-3

siu-siu-lab-of-primitive-senses-4

siu-siu-lab-of-primitive-senses-6

siu-siu-lab-of-primitive-senses-7

siu-siu-lab-of-primitive-senses-9

siu-siu-lab-of-primitive-senses-11

siu-siu-lab-of-primitive-senses-14