Sirdalen House

View all 9 Photos

sirdalen-house-gessato-1

Located close to the Ålsheia ski resort, Sirdalen House is surrounded by a gorgeous mountainous landscape, providing its owners the perfect getaway space all year round. The holiday house was designed by Filter Arkitekter, an architecture studio based in Oslo, Norway.

Built on a steep slope, the structure is partially nestled into the mountain, integrating into the natural environment perfectly. The roof is partly covered by the terrain, while the side walls and clean, minimalist lines are designed to complement the landscape yet stand out at the same time. The two floors contain two living rooms, bedrooms, a sauna, a kitchen, a dining room, and a garage. The façade features large glass windows crafted with minimal frames and sills, guaranteeing uninterrupted views of the mountains. Designed as a maintenance-free house, the structure is built from concrete and is set to become even more integrated into nature as the surface will acquire water stains and moss and lichen will start to grow. To balance the coldness of urban concrete, the architects maximized the views to bring nature inside, and included warm wooden elements throughout the interior. The result is a brutalist and stylish holiday house that apart from feeling comfortable and welcoming, is also a natural part of the landscape it inhabits. Photography by Lise Bjelland.

sirdalen-house-gessato-2

sirdalen-house-gessato-3

sirdalen-house-gessato-4

sirdalen-house-gessato-5

sirdalen-house-gessato-7

Save

Save

Take me there

  • Naked Stables Resort

    A two hour trip away from China’s largest city, Shanghai, Moganshan stuns with its magical…

  • Sublime Comporta

    Surrounded by rice fields, umbrella pines, vineyards, and miles of pristine white beaches, Sublime Comporta…

  • San Cristobal Hotel In Mexico

    A dream getaway for those who love peace, quiet and seeing breathtaking views every day,…

More for you

  • Living Unit By OFIS Architects

    More than just a distinctive structure, Living Unit provides a convenient and versatile shelter or…

  • Gemma Observatory

    Somewhere in central New Hampshire, in a remote area surrounded by trees, a one-of-a-kind building…

  • Kew House By McLaren.Excell Studio

    Part Victorian house, part former stable yard, this beautiful property in London recently underwent a…

  • Locanda By Mezzo Atelier

    After transforming a Milan beer shop into a stunning space with exposed brick architecture details…

  • PH Lavalleja By CCPM Arquitectos

    Compact living spaces usually test the creativity of architecture and interior design studios. But PH…

Close Cart

Simple Share Buttons