Solis House

View all 10 Photos

Built within a striking natural landscape on Hamilton Island, Australia, the Solis house designed by Renato D’Ettorre Architects helps its inhabitants feel like they’re in a perpetual vacation on a completely private retreat. The structure makes the most of its environment to maximize the views, but the design goes much further than simply connecting the interior to nature. Here, the outdoor and indoor spaces co-exist in complete harmony and intertwine.

The concrete and stone walls along with the glass surfaces create dramatic living spaces that stimulate the senses, with both the sheltered outdoor areas and the private rooms featuring a combination of organic elements and man-made materials. The living room contains an infinity pool that seems to flow into the sea, while the upper level has seating areas surrounded by concrete walls which hold a zen-like pond. The dining room doesn’t have walls and offers views towards the expanse of water and the surrounding lush vegetation. Throughout the house, the perfectly balanced contrast between clean lines and natural features creates a distinctive ambience.

Solis is modern and sophisticated, gaining its stunning beauty from a thoughtful blend of architectural refinement, tasteful design and nature celebration. This project has won multiple awards, including the Australian National Award For Residential Architecture. Photo credits: Renato D’Ettorre Architects.

solis-house-1

solis-house-2

solis-house-4

solis-house-3

solis-house-5

solis-house-6

solis-house-10

Take me there

  • Naked Stables Resort

    A two hour trip away from China’s largest city, Shanghai, Moganshan stuns with its magical…

  • Sublime Comporta

    Surrounded by rice fields, umbrella pines, vineyards, and miles of pristine white beaches, Sublime Comporta…

  • San Cristobal Hotel In Mexico

    A dream getaway for those who love peace, quiet and seeing breathtaking views every day,…

More for you

  • Living Unit By OFIS Architects

    More than just a distinctive structure, Living Unit provides a convenient and versatile shelter or…

  • Gemma Observatory

    Somewhere in central New Hampshire, in a remote area surrounded by trees, a one-of-a-kind building…

  • Kew House By McLaren.Excell Studio

    Part Victorian house, part former stable yard, this beautiful property in London recently underwent a…

  • Locanda By Mezzo Atelier

    After transforming a Milan beer shop into a stunning space with exposed brick architecture details…

  • PH Lavalleja By CCPM Arquitectos

    Compact living spaces usually test the creativity of architecture and interior design studios. But PH…

Close Cart

Simple Share Buttons