HI THERE!

It looks like you are enjoying what are you seeing so far...
Sign up for the GBlog Newsletter to receive lots of inspiring stories delivered right to your inbox.
And don't worry, we'll never share or sell your email address to anyone.
We hate spam as much as you do.

Wooden Trailer and Study by Karel Verstraeten

Purchased for just €15, this former construction trailer was hauled into the clients’ garden by a neighboring farmer in Beerse, Belgium. Architect Karel Verstraeten then stripped and resurfaced the original design and converted it into a cozy space for study, relaxation, and (very) small parties. Now clad in naturally finished oak, the exterior embodies a rustic look in keeping with the surrounding farmland. The interior, while more sleek in plywood, ...

Italian Garage-turned-Loft

For a client in San Daniele de Friuli, Italy, architect Edoardo Petri converted this building, a former garage, into the loft it is today. Petri expanded the sense of space with large windows that connect home, patio, and garden, allowing natural light and views to play a central part in the new loft. The interior alternately reflects and absorbs the light, its neutral tones ranging from warm browns to cool ...

Industrial-Romantic Family Apartment

This Lille, France house was renovated in collaboration between Bo Architectures and Fanny and Pascal François. Originally a waffle factory, the industrial space features exposed concrete and brick as well as original door frames, fireplace, and wooden panels. In transforming the old building into a modern home, the architect team opened up the living room and kitchen, restored the brick wall, and replaced the concrete floors and geometric windows. The ...

Renovated Italian Villa

Renovated by XiT Architetti Associati in 2011, this Italian villa graces the sunny countryside of Oderzo. The architects removed previous additions, exposing the original structure, which dates back to the early 1800s. Then, they polished the house inside and out, transforming it into a contemporary family home. The exterior nods to historical styles while emboldening the look with details such as steel-framed arches. Inside, the house stays with a neutral ...

Scott & Scott Architects Studio

Scott & Scott Architects recently did their own studio, refurbishing the lower level of their East Vancouver home. Built in 1911, their building has served as a butcher shop and then a grocery store in its past lives. Today, the small space looks like a traditional house except for the large window which exposes the ground floor to both natural light and neighborhood inspiration. Inside, the walls and ceiling are ...

Bavent House by Hudson Architects

A 2011 construction in Scotland, the Bavent House is a four-bedroom family home designed by the United Kingdom’s Hudson Architects. The house echoes the typology of traditional beach huts but modernizes the look by increasing the size and geometric irregularity of its forms. The exterior is clad with black zinc and natural Iroko timber, and the roof is covered with ventilated zinc, which resembles the tar of colloquial architecture. A ...

Camusdarach Sands House

Designed by the Raw Architecture Workshop of London, this three-story home can be found in the Scottish highlands. The gabled house has a strong facade with angular lines, dark timber cladding, and a concrete foundation and basement. Altogether, the hard lines and shades of gray define the house as a distinct part of the rugged hillside. Inside the home, the palette lightens up with white walls, pale wood, and a ...

Industrial House in Chiba, Japan by Yuji Kimura

This factory-inspired house was designed and made by Yuji Kimura in Chiba, Japan. Boxy and industrial, the exterior is cladded with galvanized steel and studded with square windows in varying sizes. At one corner, the garage is visible through a sliding mesh door. Directly above the garage yet hidden from view, there is an enclosed balcony, accessible by sliding glass door from the uppermost level. Inside, natural wood serves as ...

House M-M by Tuomas Siitonen Office

A 2013 construction, House M-M was built by Tuomas Siitonen Office for Finnish actress Vilma Melasniemi, actor Juho Milonoff, their young children, and their extended family. The three-story home is located in the Oulunkylä neighborhood of Helsinki beside the grandparents’ 100-year-old villa. The new structure is composed of a ground floor with a sauna and a utility space and two upper-level apartments, one for the young family and one for the ...

Mahali Mzuri Safari Resort

Designed by Sir Richard Branson of Virgin Limited Edition, Mahali Mzuri is a resort safari camp located west of Nairobi, Kenya, inside the Olare Motorogi Conservancy. The resort is made up of twelve tented suites and accepts just twenty-four guests at a time, guaranteeing low-density tourism and minimizing the impact on the surrounding environment. In the name of sustainability and community responsibility, the elevated tents echo local architecture and are ...